Diana & Simon

Platin Duet

Diana in Simon sta se spoznala na odru šestčlanske skupine, ki je nastopala predvsem v tujini. Z njimi sta sodelovala dve leti, potem pa sta se odločila za samostojno pot in leta 2000 je nastal Platin. Ker sta, kot sama pravita, »prava norca«, na njunih nastopih izvajata blizu 600 pesmi, najlepše pop in rok balade, country skladbe, najbolj znane hite od sedemdesetih let pa vse do zadnjih hitov, ki jih slišimo na evropskih radijskih postajah.

Vmes je slišati tudi katero od njunih lastnih pesmi, po katerih sta še posebej razpoznavna, saj sta jih kar nekaj predstavila na glasbenih festivalih kot so npr. Orion 2001(»Grafit«), HIT festival 2002(»Pet minut«) , EMA 2003(»Sto in ena zgodba«), Hit festival 2003(»Tisočkrat«) in EMA 2004(»Stay forever«), kjer sta tudi zmagala, MMS 2006 (»Vrsta omame«) in MMS 2007(»V dobrem in zlu«), kjer sta dobila nagrado za najboljše besedilo festivala. Na festivalnih odrih ne nastopata le kot izvajalca, ampak tudi kot avtorja svojih pesmi in pesmi, ki sta jih spesnila za druge izvajalce.

Produkcija

Avtorja pesmi in priredb

Simon se takrat postavi v vlogo avtorja pesmi in priredbe, Diana prispeva besedilo, produkcija pa nastane v njunem zasebnem studiu. Na festivalih se večinoma predstavljata z dueti, saj sta bila že od nekdaj oba vodilna vokalista skupine s katero sta nastopala.

V njunem studiu so nastali že štirje lastni albumi; »Pet minut«(2002), »Stay forever«(2004), »Vse ostalo«(2005) in »Ich lieb dich viel zu sehr«(2003), ki sta ga namenila nemškemu trgu, za katerega sta izdala tudi tri single. Najraje pa nastopata v živo, kjer ju lahko doživimo sama ali pa z njuno skupino.

Sama večinoma nastopata na otvoritvah, banketih in drugih posebnih priložnostih., kjer ni dovolj prostora za celo skupino. Na teh nastopih ju velikokrat doživimo tudi popolnoma akustično, s kitaro ali klavirjem ali pa s polno opremo.

Platin Duo

Platin Trio

Platin Quartet

Platin Band

Platin

Reference

Mercator, Interspar, Era, Telekom, Hotel Habakuk, Hotel Union, Hoteli Morje, NLB leasing, VIP šotor Zlata lisica, VIP šotor Kitzbühel, Polo turnir Baldesarini, Zavarovalnica Adriatic, Terme Čatež, Moravske toplice, Golf klubi: Ptuj, Moravske Toplice, Volčji potok, Mokrice; Golf turnir Franca Klammerja, Bavaria Wolltex company, NES, Telecom A1, Brau UNION Avstrija, Magna Steyr, Golfclub Fontana, Lekkerland Europa, Domači in mednarodni glasbeni festivali, Eurosong…